Το μυστικό για ένα γευστικό ΜΑΛΑΚΟ ΠΑΓΩΤΟ !

Ε λοιπόν ήρθε η ώρα να σας πούμε το μυστικό… Η διαδικασία είναι απλή… και όσο για τα υλικά … φαντασία να έχετε!

plaza_soft_ice_cream

Καλοκαίρι σημαίνει παγωτό ! Δεν έχει σημασία η ηλικία καθώς μικροί και μεγάλοι έχουν συνδέσει το καλοκαίρι με ένα γευστικό παγωτό !

Οι επιλογές πλέον είναι πολλές … Υπάρχει το παγωτό που βρίσκουμε στο εμπόριο , υπάρχει όμως και το μαλακό παγωτό, το οποίο το βρίσκουμε στο εμπόριο αλλά μπορούμε να το παρασκευάσουμε και μόνοι μας !

Σίγουρα όλοι έχετε σκεφθεί όταν τρώτε ένα ωραίο και γευστικό παγωτό , πως παρασκευάζεται , τι υλικά βάζουν μέσα , ποιά είναι η διαδικασία…

Ας τα πάρουμε ένα – ένα…

Το μαλακό παγωτό του εμπορίου μπορεί να είναι πιο κρεμώδες, να έχει διαφορετική υφή από αυτό που θα παρασκευάσετε στο σπίτι σας , και αυτό συμβαίνει λόγω του αέρα. Για να μπορέσετε να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα θα πρέπει να έχετε μία παγωτομηχανή , η οποία παγώνει ομοιόμορφα την κρέμα παγωτού , εγκλωβίζει μέσα τον κατάλληλο αέρα με τελικό αποτέλεσμα το παγωτό να διογκώνεται και να γίνετε πιο γευστικό.

Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή μπορείτε να προμηθευτείτε μία, ή αν δεν θέλετε μπορείτε να προσπεράσετε αυτό το σημείο και να ποντάρετε σε μερικά συστατικά που βοηθούν το παγωτό να γίνει μαλακό και με ιδιαίτερα κρεμώδη υφή.
Γάλα με λιπαρά : Ο κανόνας λέει ότι όσο περισσότερα λιπαρά έχει το γάλα ή η κρέμα γάλακτος, τόσο πιο μαλακό θα γίνει το παγωτό !

Τα πολλά λιπαρά παγώνουν πιο δύσκολα και βοηθάν σημαντικά την υφή του παγωτού. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε  light προϊόντα

Αυτό που προτείνουμε, είναι ένας συνδυασμός από φρέσκο γάλα και κρέμα γάλακτος.
Ζάχαρη : Η ζάχαρη έχει την ιδιότητα να μην παγώνει και αναστέλλει τη δημιουργία κρυστάλλων. Οσο περισσότερη ζάχαρη χρησιμοποιήσετε στο παγωτό τόσο καλύτερη υφή αυτό θα αποκτήσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κλασική “χοντρόκοκη”-κρυσταλλική ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, καστανή ή μαύρη ζάχαρη.
Αλκοόλ : Οπως και η ζάχαρη, το αλκοόλ έχει την ικανότητα να μην παγώνει. Μια μικρή ποσότητα αλκοόλ βοηθάει το παγωτό να αποκτήσει καλύτερη υφή ενώ εμποδίζει τη δημιουργία κρυστάλλων.
Τέλος για να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα, ένα σπιτικό μαλακό παγωτό ,  σας προτείνουμε να προμηθευτείτε μαλακό παγωτό σε σκόνη, το οποίο μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ. Από εκεί και πέρα είτε έχετε παγωτομηχανή είτε όχι , είναι θέμα φαντασίας το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα ψιλοκομμένα φρούτα, σιρόπι για παγωτό κ.ά.

 

Σημείωση : Όσον αφορά το μαλακό παγωτό , σας προτείνουμε την εταιρεία Plaza , η οποία εμπορεύεται παγωτομηχανές για μαλακό παγωτό (soft ice cream maker) , παρασκευάζει άριστης ποιότητας μαλακό παγωτό σε σκόνη , συνεργάζεται και προμηθεύει πολύ μεγάλες και γνωστές αλυσίδες που ασχολούνται με την εστίαση.