Λίγο-πολύ, όλοι γνωρίζουμε ποιες τροφές μας κάνουν καλό και ποιες μας βλάπτουν… Γνωρίζουμε, όμως, ποιες είναι οι πιο ωφέλιμες από τις ωφέλιμες?
Μια καλή περίπτωση είναι το λεμόνι. Ένα λεμόνι περιέχει άνω από 100% της βιταμίνης C που χρειάζεται ο οργανισμός ημερήσια, ενώ δυναμώνει τα οστά, καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα και λειτουργεί ως αντι-φλεγμονώδες!
Λίγο καλύτερο είναι το μπρόκολο. Με ένα “κεφάλι”, έχετε καταναλώσει περισσότερο από 100% της ανάγκης του οργανισμού σε βιταμίνη Κ και περίπου 200% της αντίστοιχης σε βιταμίνη C, δύο στοιχεία που ισχυροποιούν τα κόκκαλα. Επιπλέον, το μπρόκολο θωρακίζει απέναντι σε πολλές μορφές καρκίνου.
Για να περάσουμε και στα πιο… απολαυστικά, 7 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας μπορούν να ρίξουν την πίεση, ενώ περιέχουν αντι-οξειδωτικά που καταπολεμούν τη χοληστερίνη!
Μία ακόμη τροφή που βοηθά τον οργανισμό, είναι η πατάτα. περιέχει συστατικά για την αναδόμηση των κυττάρων, ενώ μία γλυκοπατάτα προσφέρει 8 φορές την απαραίτητη ημερήσια ποσότητα βιταμίνης Α, η οποία καταπολεμα΄τον καρκίνο και ενισχύει το ανοσοποιητικό.
Ο σολωμός είναι εξαιρετική πηγή Ω-3 που έχει συσχετισθεί με τη μείωση του ρίσκου για κατάθλιψη, καρκίνο και καρδιακές παθήσεις. Παράλληλα, μία μερίδα 90 γραμμαρίων αρκεί για το 50% της νιασίνης που χρειάζεται ο οργανισμός ανά ημέρα, μία ουσία που καταπολεμά το Αλτσχάιμερ και την απώλεια μνήμης.
Τα καρύδια είναι κι αυτά πλούσια σε Ω-3 που, επιπλέον, μειώνει τη χοληστερίνη και προστατεύει από τον ήλιο!
Το αβοκάντο δεν είναι και πολύ διαδεδομένο στα μέρη μας, ωστόσο έχει αποδειχθεί πως μειώνει τη χοληστερίνη κατά 22%, ενώ τα συστατικά του βοηθούν στη μείωση του ρίσκου καρδιακών παθήσεων.
Το σκόρδο, πέρα από την καταπολέμηση βρυκολάκων, αντιμετωπίζει και τα βακτήρια, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες ασθένειας του οργανισμού. Παράλληλα, λειτουργεί ως αντι-φλεγμονώδες, μειώνει τη χοληστερίνη και ρίχνει την πίεση!
Ο Ποπάυ δεν ήταν χαζός που αγαπούσε το σπανάκι. Ο συμπαθής ναύτης ενίσχυε το ανοσοποιητικό του, διατηρούσε υγιή τα μάτια του και είχε ένα από τα δυνατότερα όπλα κατά του καρκίνου!
Τρώγοντας φασόλια 3-4 φορές την εβδομάδα, μπορείτε να μειώσετε το ενδεχόμενο καρδιακού κατά 24%, ενώ αποτελούν τον καταλληλότερο σύμμαχο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
Πρόσφατα σχόλια