Ρεκόρ Guinness στην Πτήση Σαΐτας (Video)

Η τεχνολογία ξεφεύγει από τα παραδοσιακά gadgets και ηλεκτρονικά και γίνεται σαΐτα. Οι παιδικές αναμνήσεις ξαναζωντανεύουν και κάπως έτσι δημιουργείται ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα πτήσης σαΐτας το οποίο συμμετέχουν αποκλειστικά ενήλικοι.

Όσο και αν φαίνεται απίστευτο δεν είναι. Το πρωτάθλημα σαΐτας έχει και παγκόσμιο πρωταθλητή με ρεκόρ Guinness για την μεγαλύτερη σε μήκος πτήση σαΐτας. Αυτή την στιγμή τον τίτλο κατέχουν οι κύριοι Joe Ayoob και John Collins. Ο ένας σχεδίασε την σαΐτα και ο άλλος την πέταξε. Το αποτέλεσμα της τεχνολογικής υπεροχής στον σχεδιασμό και στα υλικά της σαΐτας είναι πτήση 69 μέτρα και 14 εκατοστά
Αν σκεφτείτε ότι η πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων έχει μήκος 50 μέτρα, η σαΐτα των Joe Ayoob και John Collins κάλυψε σχεδόν μιάμιση φορά το μήκος της πισίνας με την βοήθεια απλά του αέρα. Χωρίς κινητήρες, χωρίς αέριο και τηλεχειριστήριο. Μόνο χαρτί και αεροδυναμικός σχεδιασμός για το καλύτερο χάρτινο αεροπλανάκι του κόσμου.
Εκτός από την επιτυχία και το ρεκόρ Guinness στην πτήση σαΐτας, οι ίδιοι κύριοι πουλάνε τον εαυτό τους για εμφανίσεις και επιδείξεις για το πέταγμα σαΐτας μαζί με βιβλία και οδηγίες για τον σχεδιασμό και κατασκευή της καλύτερης σαΐτας.