Τρελή από ζήλεια: ξεπέρασέ το προτού τον χάσεις!

conflict
Ο Αντύπας το τραγούδησε με πάθος και πολύ σωστά: “Ζηλεύω πολύ, ζηλεύω πολύ”! Εσύ πάλι, που είσαι τόσο τρυφερή και αγαπησιάρα, μεταμορφώνεσαι σε τεράστιο πράσινο ανθρωπάκι (τύπου Χαλκ) με το που νιώσεις την παραμικρή ζήλεια! Και η αλήθεια είναι πως τη νιώθεις συχνά!
 
 
Γιατί ζηλεύεις:
 
Α. Γιατί την έχεις πατήσει ξανά!Στην προηγούμενο δεσμό σου ήσουν χαλαρή και κουλ μέχρι αηδίας. Μέχρι που σου είπε ότι τα έφτιαξε με την κολλητή σου κι έφριξες γιατί δεν είχες πάρει τίποτα χαμπάρι. 
 
Β. Γιατί είσαι τύπος κτητικός: δεν είσαι της κοινοκτημοσύνης βρε παιδί μου. Πράγματα δεν δανείζεις ποτέ, μπουκιά από το φαγητό σου δεν δίνεις, τον αγαπημένο σου δεν θα τον μοιραστείς ποτέ!
 
Γ. Σου έχει δώσει το δικαίωμα: ποτέ δεν ζήλευες αλλά ο τωρινός σου αγαπημένος σου το έδωσε το δικαίωμα! Είτε γενικά το αγόρι σου είναι μπερμπάντικο ή απλά υπήρξε μια φορά που τον έπιασες να ξενοκοιτάει!
 
Δ. Τα έχεις με τον Μπραντ Πιτ (ή κάποιον ίδιας κλίμακας ομορφιάς): εντάξει είναι αλήθεια. Αν ήσουν με τον Κουασιμόδο, δεν θα ζήλευες τόσο αλλά έχοντας στο πλευρό σου το απόλυτο αρσενικό, νιώθεις μια ανασφάλεια. 
 
Ε. Είσαι η ίδια αρκετά άτακτη: τις περισσότερες φορές η ανασφάλεια και η ζήλεια μας ξεκινά από εμάς τους ίδιους. Αν φλερτάρεις διαρκώς με συναδέλφους, φίλους, ακόμα και τον περιπτερά, σίγουρα σε τρώει η αγωνία μήπως και ο καλός σου κάνει τα ίδια!
 

 
Πώς εξωτερικεύεις τη ζήλεια σου:
 
Τακτική Νο1: βράζεις στο ζουμί σου
Καίγεσαι να του πεις πόσο σε ενοχλεί που κοίταξε τη σερβιτόρα στο μπαρ, που μίλησε με την κολλητή του στο τηλέφωνο, που δεν κοιτά μόνο εσένα κατάματα κάθε φορά που βγαίνετε, που τόλμησε να πει πως η ηθοποιός στην ταινία που παρακολουθήσατε ήταν όμορφη. Εσύ μαζεύεις, μαζεύεις και τελικά μια μέρα η ζήλεια σκάει και τον κάνεις ψητό!
 
Τακτική Νο2: ξεσπάς επιπόλαια
Τον πλησιάζει γάτα γένους θηλυκού; Ορμάς! Μιλάει στο τηλέφωνο και δεν ξέρεις με ποιόν ορμάς; Βλέπεις τον υπολογιστή του ανοιχτό στη σελίδα του Facebook; Ορμάς! Γενικά, νιώθεις ζήλεια διαρκώς, παντού, πάντα και δεν διστάζεις να το δείξεις, ευθέως
 
Τακτική Νο3: το παίζεις άνετη μπροστά του αλλά πίσω του οργιάζεις:
Είσαι επιμελής ζηλιάρα, φροντίζεις με την τεχνολογία και με τα μέσα που διαθέτεις να ψάχνεις τα πάντα για εκείνος, την παραμικρή του κίνηση! Φυσικά, είσαι τόσο κρυψίνους που και να έχεις ευρήματα αποδείξεων εις βάρος του, δεν θα μπορέσεις να του δικαιολογήσεις πως τα βρήκες!
 
Γιατί δεν αξίζεις να ζηλεύεις τόσο πολύ:
 
Α. Αν θέλει να την κάνει την κουτσουκέλα, θα την κάνει και δίπλα σου: πραγματικά, έχουμε όλοι ακούσει για κοπέλες που ήταν υστερικές με τη ζήλια αλλά έτρωγαν το κέρατο χωρίς να πάρουν χαμπάρι τίποτα. Είναι νόμος πως ο άντρας που θέλει να απιστήσει χωρίς να γίνει αντιληπτός, θα το κάνει, έστω κι αν του στήσεις άπειρες ενέδρες.
 
Β. Αν έχεις τέτοια εμμονή μόνο με το συγκεκριμένο άντρα, ίσως το προαίσθημα σου να μην είναι λανθασμένο: λες συχνά πως μόνο ο συγκεκριμένος άντρας σου βγάζει τέτοια ζήλια. Μήπως τελικά, ο άντρας αυτός τροφοδοτεί την ανάγκη σου να ζηλεύεις; Αν ναι, ίσως να μην είναι ο κατάλληλος για εσένα και την ψυχική σου υγεία.
 
Γ. Γιατί χάνεις τον εαυτό σου: πώς θα χαρείς τον έρωτά σας και τη σχέση σας αν είσαι διαρκώς με την αμφιβολία πως σε απατά ή πως προτιμά τους φίλους του παρά εσένα ή πως αγαπά περισσότερο την οικογένειά του ή το ποδόσφαιρο σε σχέση με σένα. Όποιο κι αν είναι το αντικείμενο της ζήλειας σου ερμήνευσέ το. Πόσο χαίρεσαι μια σχέση στην οποία περνάς ώρες και ώρες ζηλεύοντας! Πόσο καλό είναι να σπαταλάς τόση ενέργεια στο να ζηλεύεις. Διοχέτευσε τη στο δεσμό σας και δεν θα ξεκολλάει από πάνω σου.
 
Λίγη ζήλια ποτέ δεν έβλαψε κανένα: 
 
Ζήλια σημαίνει πάθος: και το πάθος πάντα είναι καλό σε ένα δεσμό. Είπαμε άνεση αλλά να μην αδιαφορείτε ο ένας για τον άλλο.
 
Ζήλια σημαίνει βλέπω ποιός είναι ο άλλος: γιατί από τον τρόπο που ο άλλος αντιδρά στη ζήλια σου, μπορείς να καταλάβεις πολλά για το δεσμό σας. Σε αποκαλεί τρελή ή προσπαθεί να σε πείσει πως με τη συμπεριφορά σου τον απομακρύνεις;
 
Ζήλια σημαίνει πως υπάρχει ακόμα αγάπη: έχεις δει κάτι ζευγάρι άνευρα που ο καθένας κάνει τη ζωή του και ποτέ δεν ζηλεύονται; Η εποικοδομητική ζήλια δείχνει πως η φλόγα καίει ακόμα μεταξύ σας!
 
 
Και πως να την δαμάσεις τη ζήλια σου; 
 
Αρχικά, οφείλεις να είσαι ειλικρινής με το πρόβλημά σου: αν κι εκείνος γνωρίζει εξ’ αρχής πόσο ζηλιάρα είσαι, θα παλέψει ευκολότερα με το πράσινο ανθρωπάκι μέσα σου και θα αποφύγει να σε φέρει σε δύσκολη θέση.
 
Κάνε ένα διαχωρισμό σχετικά με το ποιά πράγματα αξίζει να ζηλεύεις: να ζηλεύεις που ξενοκοίταξε; Σεβαστό! Να ζηλεύεις που πήγε βόλτα με τους κολλητούς; Τρελό. Να ζηλεύεις την πρώην που τον παρενοχλεί; Σεβαστό! Να ζηλεύεις τον ίσκιο του; Κουφό!
 
 
Προσοχή: 
-Επειδή σε απάτησε ο πρώην, αυτό δεν σημαίνει πως ο επόμενος πρέπει να ζει μαζί με σένα, την Κορίνα τη Ζηλιαρόγατα!
 
-Επειδή οι κολλητές σου υποφέρουν από άντρες που αδιαφορούν ή απιστούν, αυτό δεν σημαίνει πως και ο δικός σου είναι τέτοιος.
 
-Επειδή εσύ βάζεις εκείνον πάνω απ’ όλα, αυτό δεν σημαίνει πως είναι ύποπτο ότι εκείνος θέλει να περνάει χρόνο για να αθλείται (όχι δεν τα έχει με τη γυμνάστρια) ή να πηγαίνει στο γήπεδο (όχι δεν τα έχει με το διαιτητή).
 
Πηγή : womenonly