Τα καλύτερα ανέκδοτα!

Δεν αστειευόμαστε, αυτά είναι, όπως έχουν ψηφιστεί από τον κόσμο, τα τρία καλύτερα ανέκδοτα! 

Αυτό διαπιστώθηκε από τον καθηγητή Richard Wiseman, ο οποίος δημιούργησε ιστοσελίδα όπου ο κόσμος έστελνε τις προτάσεις του και παράλληλα ψήφιζε το αγαπημένο του. Μου φαίνεται προκατειλλημένη η έρευνα, γιατί οι δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνονται από ανέκδοτα που αφορούν την εξοχή και αντίστοιχες δραστηριότητες…

Στην πρώτη θέση:

Δύο κηνυγοί βρίσκονται στο δάσος, όταν, ξαφνικά, ο ένας καταρρέει! Δεν αναπνέει καθόλου και δε φαίνεται να έχει σφυγμό, οπότε ο φίλος του παίρνει τηλέφωνο τις “Πρώτες Βοήθειες”: “Ο φίλος μου… Πέθανε! Τι, τι μπορώ να κάνω;;” Η τηλεφωνήτρια απαντά: “Ηρεμήστε κύριε, μπορώ να βοηθήσω. Αρχικά, ας σιγουρευτούμε ότι είναι νεκρός…” Την ομιλία της διακόπτει ένας πυροβολισμός… “Εντάξει, και τώρα;;;”

Στη δεύτερη θέση:

Ο Σέρλοκ Χολμς και ο δρ Γουότσον πηγαίνουν για κατασκήνωση στην εξοχή, όπου στήνουν τη σκηνή και κοιμούνται. Κάποια στιγμή, στη μέση της νύχτας, ο Χολμς ξυπνά τον Γουότσον και του λέει: “Γουότσον, κοίτα τα αστέρια στον ουρανό και πες μου τι βλέπεις”. Ο βοηθός του απαντά: “Εκατομμύρια και εκατομμύρια αστέρια”. Τότε του λέει ο Χολμς: “Και τι συμπεραίνεις από αυτό;” για να λάβει την απάντηση: “Λοιπόν, από τη στιγμή που υπάρχουν εκατομμύρια αστέρια αν έστω λίγα έχουν πλανήτες, είναι αρκετά πιθανό να υπάρχουν κάποιοι σαν τη Γη. Κι αν υπάρχουν κάποιοι πλανήτες σαν τη Γη εκεί έξω, μπορεί και να υπάρχει ζωή…”

“Όχι, ανόητε, Γουότσον, συμπεραίνεις ότι μας πήραν τη σκηνή”!

Ας δούμε και το κορυφαίο στη Βρετανία:

Μία γυναίκα μπαίνει στο λεωφορείο, με το μωρό της στην αγκαλιά. Ο οδηγός της λέει: “Καλά, αυτό είναι το πιο άσχημο μωρό που έχω δει”! Η γυναίκα, νευριασμένη, πηγαίνει και κα΄θεται στο πίσω μέρος του λεωφορείου και λέει στο διπλανό της:

-Είναι απίστευτο το πόσο προσβλητικός ήταν ο οδηγός!

-Και γιατί το ανεχτήκατε; Μην τον αφήσετε να νομίζει πως μπορεί να λέει ό,τι θέλει! Πηγαίνετε να τον βάλετε στη θέση του! Πηγαίνετε, θα σας κρατήσω εγώ τη μαϊμού…