Σταματήστε αμέσως την Μαριχουάνα…

xasisi_0
Τις αρνητικές επιπτώσεις της μαριχουάνας στην ανδρική σεξουαλικότητα αποκαλύπτει μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου Λα Τρομπ της Μελβούρνης. Για τις ανάγκες της έρευνας ρωτήθηκαν συνολικά 8.700 ενήλικοι της Αυστραλίας και σύμφωνα μ’ αυτήν, οι άνδρες που καπνίζουν μαριχουάνα καθημερινά, έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τον οργασμό τους σε σύγκριση με εκείνους που δεν καπνίζουν.

 
Άλλοι καπνιστές, πάλι, είχαν το αντίθετο πρόβλημα, αφού είχαν πρόωρη εκσπερμάτωση σε ποσοστό σχεδόν τριπλάσιο από τους μη καπνιστές. Οι γυναίκες που καπνίζουν μαριχουάνα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους σε διάστημα ενός χρόνου από τις γυναίκες που δεν καπνίζουν. Οι ίδιες είχαν και περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, από αυτές που δεν κάπνιζαν μαριχουάνα.
 
Ο Αντονι Σμιθ, από το Κέντρο Ερευνών για το Σεξ του πανεπιστημίου Λα Τρομπ, είπε ότι κάποιοι άνδρες πειραματίζονται επίτηδες και καπνίζουν μαριχουάνα για να καθυστερούν τον οργασμό τους. “Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι και έχουν σεξουαλικό πρόβλημα”, είπε ο κ. Σμιθ.